Om oss

Vi levererar drivsystem för båtar med utsläppsfri teknik

Eldrift sedan 1999

Allt hade sin början i slutet av 90-talet, då en grupp svenska ingenjörer startade ett företag för att designa en serie av elektriska drivsystem som började efterfrågas av båtägare på den Svenska marknaden.

Företaget fick stor uppmärksamhet då man hade lyckats att ta fram ett system med mycket hög verkningsgrad och som erbjöd kunden både komfort och säkerhet. Stefan Larsson, ägare till företaget uppfann också ett system för propellerladdning med foldingpropeller som patenterades. Denna teknik använder vi än idag och har gjort systemet helt självförsörjande.

Med kraft som räcker när det behövs

Våra motorer är varvtalsstyrda vilket innebär att de håller sitt varvtal nästan oavsett belastning. Detta ger en lugn, fin gång samtidigt som motorn tillåts leverera mer kraft när det behövs och mindre när det inte behövs. Vid gång i hög sjö är motorn betydligt starkare på väg upp för vågen än på väg ner.

Motorernas höga vridmoment gör att de orkar bära en propeller med stor bladarea. Detta i sin tur ger mycket och direkt kraft. Speciellt tydligt märks detta vid tuffa våg- och vindförhållanden och vid manövrar i hamn.

Med elinombordare får du en effektiv, förnyelsebar och varaktig energikälla ombord. Kraftfull, ljudlös och säker. GreenStars väl utprovade och kompletta elmotorsystem är dimensionerade för att leverera maximal kraft och driftstid.

 

  • Enkel eller dubbelmontage, rak axel eller S-drev.
  • Hybrid, propellerladdning. Möjligheterna är många.
  • Med därtill minimalt underhåll och billig drift kan du säkert se fördelarna för just din båt.

Team GSM Electric

Åsa Snaar

CEO, Marketing

 

 

Priyanka Uniyal

Software developer

Helené Furness

Digital marketing communication

 

Sebastian Ståhl

Software developer